Time to get ready for Christmas – right? Less than a week and we are there! If you still haven’t done any baking for christmas, it is about time!
Why not give it a try with these cookies? I made these for the first time this year, but I already knew those „Amaretti di Saronno“ (little Italian almond flavored macarons) you get with your coffee or ice cream in an Italian coffee shop – and those are delicious! So I thought – why not baking these cookies that are similar to those little macarons…? And raspberry is a good addition to almost everything anyways ;)
So here you have delicious cookies with almond/marzipan flavor and a little filling of raspberry jam. Bake them. Now. ;)

INGREDIENTS / ZUTATEN
(about 50 pieces)
3 egg whites (medium size)
1 1/2 cups (300g) sugar
2 2/3 cups (300g) ground almonds
1 tbsp. liquid honey
6 drops bitter almond flavor
3/4 cup (100g) confectioner’s sugar
1.8 oz. (50g) raspberry jam (without seeds)
(ca. 50 Stück)
3 Eiweiß (Gr. M)
300g Zucker
300g gemahlene Mandeln
1 EL flüssiger Honig
6 Tropfen Bittermandelaroma
100g Puderzucker
50g Himbeerkonfitüre (ohne Kerne)


DIRECTIONS / ZUBEREITUNG
1. In a large bowl beat egg whites and sugar until fluffy. Add almonds, honey and the almond flavor and knead all until well combined (it will more like a sticky mess, not a smooth dough). Wrap in plastic wrap and let cool in the fridge for 1 hour.
2. Preheat the oven to 350˚F (175°C). Line two baking sheets with baking parchment. Form about 50 balls out of the dough – about the size of a cherry. Roll in confectioner’s sugar and place on the baking sheets – make sure there is enough space inbetween, the cookies will spread a bit during baking. Use the end of a wooden spoon to make a hole in the middle of each cookie. Stir the raspberry jam until smooth (force through a sieve if there are still seeds in the jam), fil in a piping bag and pipe a small amount of jam in each hole.
3. Bake the cookies one baking sheet at a time for 15 minutes. Take out of the oven and transfer the cookies with the baking parchment to a cooling rack. Let cool down completely and store in a tin box in a cool place.
1. In einer großen Schüssel das Eiweiß mit dem Zucker kurz aufschlagen. Mandeln, Honig und Bittermandelaroma zugeben und alles zu einem Teig verkneten (ist eher eine klebrige Masse als ein geschmeidiger Teig) – in Klarsichtfolie einschlagen und für etwa 1 Stunde kaltstellen.
2. Den Ofen auf 175°C (350°F) vorheizen. Zwei Backbleche mit Backpapier auslegen. Aus dem Teig ca. 50 kirschgroße Kugeln formen. Im Puderzucker wälzen und mit genügend Abstand auf das Blech legen (die Plätzchen gehen noch etwas auseinander beim Backen). Mit dem hinteren Ende eines Kochlöffels kleine Mulden in die Kugeln drücken. Himbeerkonfitüre glatt rühren (ggf. durch ein Sieb streichen, wenn noch Kerne drin sind), in einen Spritzbeutel füllen und eine kleine Menge in jede Mulde spritzen.
3. Die Plätzchen nacheinander 15 Minuten backen. Mit dem Backpapier auf ein Kuchengitter ziehen und abkühlen lassen. In einer Blechdose an einem kühlen Ort lagern.


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