You want to save some money? Well – can’t give you advice on the stock market, but definitely some tipps for the kitchen ;)

German baking recipes hardly use pure vanilla extract – we normally use “vanilla sugar” for flavoring. For that reason, pure vanilla extract is not that common in German supermarkets. Well… since this blog is also about finding alternatives for “tricky” ingredients, I decided to make the vanilla extract at home – and who would have guessed – it is pretty easy to do and I think better than the stuff you can buy in stores.
INGREDIENTS / ZUTATEN
Liquor (vodka, white or golden rum)
200ml amber colored bottles
Alkohol (Wodka, Weißer oder Brauner Rum)
200ml Glasflaschen, braun

DIRECTIONS / ZUBEREITUNG
2. Seal the bottles and label them. Keep in a dark, cool place and shake at least once a week. Do so for at least 2 months and you will have homemade vanilla extract!
3. If the vanilla extract is gone and you want to make new one, don’t throw the old vanilla beans away – leave them in the bottle and add new ones and fill again with liquor – the taste only gets better…
2. Flaschen verschliessen und mit einem Schild (Vanilleart/Datum) versehen. An einem dunklen und kühlen Ort aufbewahren und mindestens einmal die Woche schütteln. Dies für mindestens zwei Monate wiederholen und der selbstgemachte Vanille Extrakt ist fertig!
3. Wenn der Vanille Extrakt aufgebraucht ist und neuer angesetzt werden soll, dann die alten Schoten nicht wegwerfen – einfach neue dazugeben und wieder mit Alkohol auffüllen. Der Geschmack wird nur noch intensiver…
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