These little fellas are juicy-fruty-chocolaty-chewy-delicious. I made them with fresh cherries, but you can also use frozen ones or out of a glass. Just make sure they are defrosted and/or drained well. The more moisture the dough has, the longer they have to bake.

INGREDIENTS / ZUTATEN
1/2 cup (120g) unsalted butter, melted
1 cup (220g) light brown sugar
1 large egg
2 tsp. vanilla extract
1 cup (130g) all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
3/4 cup (150g) semi-sweet chocolate, chopped
1 cup (ca. 200g) cherries
120g Butter, geschmolzen
220g brauner Zucker
1 großes Ei
2 TL Vanille Extrakt (oder 2 P. Vanillezucker)
130g Mehl (Type 405)
1/4 TL Salz
150g Zartbitter Schokolade, gehackt
200g Kirschen


DIRECTIONS / ZUBEREITUNG
1. Preheat the oven to 350˚F (180°C). Grease a 8×8 inch (20x20cm) baking pan and set aside.
2. Meld the butter. In a large bowl add the brown sugar and melted butter and mix until well combined. Add the egg, vanilla extract and salt and mix. Add the flour and stir until just combined, don’t overmix or the blondies will get quite tough.
3. Fold in the chopped chocolate and cherries. Pour batter into prepared pan and smooth it out. Bake for 30-35 minutes, or until edges begin to slightly pull away from sides of pan and center is set or until a toothpick inserted in the center comes out clean (the time varies depending on the cherries and how much liquid gets into the dough). Let cool completely before cutting into pieces.
1. Den Ofen auf 180°C (350°F) vorheizen. Eine Backform von ca. 20x20cm (8×8 inch) einfetten und zur Seite stellen.
2. Butter schmelzen. In einer großen Schüssel den braunen Zucker und geschmolzene Butter gut verrühren. Ei, Vanille Extrakt und Salz zugeben und verrühren. Mehl zugeben und nur kurz unterrühren, da der Teig sonst zu fest wird beim Backen.
3. Schokolade und Kirschen unterheben. Teig in die Backform geben und glattstreichen. Für 30-35 Minuten backen, oder bis die Blondies leicht von den Seiten der Backform lösen und die Mitte fest ist – mit einem Zahnstocher testen, ob noch Teig kleben bleibt und erst herausnehmen, wenn der Zahnstocher sauber herauskommt (die Zeit variiert je nachdem wie viel Flüssigkeit die Kirschen an den Teig abgeben). Komplett auskühlen lassen vor dem Schneiden.


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Cherry Chocolate Blondies
- Prep Time: 20
- Cook Time: 35
- Total Time: 60
Ingredients
- 1/2 cup (120g) unsalted butter, melted
- 1 cup (220g) light brown sugar
- 1 large egg
- 2 tsp. vanilla extract
- 1 cup (130g) all-purpose flour
- 1/4 teaspoon salt
- 3/4 cup (150g) semi-sweet chocolate, chopped
- 1 cup (ca. 200g) cherries
Instructions
- Preheat the oven to 350˚F (180°C). Grease a 8×8 inch (20x20cm) baking pan and set aside.
- Meld the butter. In a large bowl add the brown sugar and melted butter and mix until well combined. Add the egg, vanilla extract and salt and mix. Add the flour and stir until just combined, don’t overmix or the blondies will get quite tough.
- Fold in the chopped chocolate and cherries. Pour batter into prepared pan and smooth it out. Bake for 30-35 minutes, or until edges begin to slightly pull away from sides of pan and center is set or until a toothpick inserted in the center comes out clean (the time varies depending on the cherries and how much liquid gets into the dough). Let cool completely before cutting into pieces.
Notes
- Enjoy baking!
Nutrition
- Serving Size: 12
Hallihallo :)
Bin mal gespannt ob sie so lecker werden wie sie aussehen! Obwohl ich zwar nicht der große Kirschenfan bin, dein Rezept und die Fotos haben mich zum Ausprobieren verleitet :) …und der Berg voller Kirschen im Supermarkt heute. Sind gerade im Ofen :)
Viele Grüße und mach bitte weiter mit so vielen tollen leckeren Rezepten und Ideen!
Antonia
Hallo Antonia!
Hab schon auf Instagram gesehen, dass Du sie gemacht hast – hat toll ausgesehen – hoffe auch entsprechend geschmeckt! :)
LG
Marc